Denna artikel är en annons

Nu kommer det goda vattnet till Brunnshög

Bild 1 av 7 Långväga utsikt, bad året runt på badkarsbalkongen, eller varför inte ett morgondopp i den gemensamma poolen på gården?
Bild 2 av 7 Både radhus, små och stora lägenheter samt loftlägenheter ryms inom projektet med temat det goda vattnet.
Bild 3 av 7
Bild 4 av 7 Paulssons Mirja Jönsson och Marcus Paulsson och Cord Siegel ser fram emot ett mycket spännande samarbete.
Bild 5 av 7 Paulssons Mirja Jönsson och Marcus Paulsson och Cord Siegel ser fram emot ett mycket spännande samarbete.
Bild 6 av 7 Regnvatten får odlingsbalkongen att grönska.
Bild 7 av 7 I radhusen bor du på höjden. Den vertikala indelningen skapar rum för såväl gemenskap som avskildhet.

Erfarenhet och tradition möter kreativitet och nytänkande.
När välkända Paulssons Fastigheter i Lund möter nya djärva arkitekten hauschild + siegel uppstår mycket spännande möjligheter. Det gemensamma husprojektet ”Det goda vattnet” passar väl in i framtidens Brunnshög.

Paulssons Fastigheter har varit verksamma i Lund i snart 60 år, där de förvaltar såväl många av de gamla sekelskifteskvarteren som det nya tiovåningshuset Brf Juvelen som växt upp bredvid kommunhuset.
Arkitekterna Axel Hauschild och Cord Siegel började sin gemensamma verksamhet för tio år sedan och har redan prisbelönats flera gånger för sina djärva idéer med hållbarhet i fokus. Brf Ohoj i Västra hamnen, Malmö, prisades 2015 med Bostadspriset och det senaste projektet, cykelhuset Ohboy, granne med Ohoj, gjorde hauschild+siegel till ”Årets nytänkare” på Real Estate Øresund Award förra året.
Nu har de mötts, Arne Paulssons arvtagare dottern Mirja och sonen Marcus, och Cord, framtidens arkitekt. Och ljuv arkitekturmusik har uppstått.

Projektet för Brunnshög är ännu i sin linda, men Cord Siegel målar upp ett hus som är en hybrid mellan flerbostadshus med lägenheter horisontellt och radhus vertikalt. (Se skissen här ovan).
– Poängen är vattnet, säger Cord Siegel. Med det goda vattnet menar vi både det goda livet, i form av bastu och bad, men också exempelvis omhändertagande av dagvatten och filtrerande växter.
Cord Siegel talar om ”smart ekologi”, ett synsätt som gav dem förra årets Scandinavian Green Roof Award för de blå-gröna taken på Ohboy. Projekten präglas av helhetsgrepp, exempelvis cykelhusets mobilitetskoncept med allt från lånecyklar och verkstad till realtids informationstavla från Skånetrafiken i entrén.

När de nu ska skapa framtidshus i Brunnshög tillsammans med Paulssons Fastigheter är det inte bara Paulssons långa och gedigna erfarenhet som lockar.
– Paulssons är mycket noga med materialkvalitet och den kunskapen vill vi få del av, säger Cord Siegel.
– Vi är oerhört glada för det här samarbetet, säger Mirja Jönsson. Som ny generation tar vi Paulssons in i framtiden och möter med det här projektet nya målgrupper med engagemang för miljö och hållbarhet.
– Det här blir ett bekvämt miljömedvetet boende med goda kommunikationsmöjligheter. Från studenter och doktorander, barnfamiljen med sin arbetsplats i området till äldre som sålt sin villa men vill komplettera sommarhuset med en lägenhet i stan, säger Dan Eliasson på Hettinger som blir projektets mäklare.
”Det goda vattnet” påbörjas i höst och du kan läsa mer på detgodavattnet.nu.