SKAPAR FRAMTIDEN – KUNSKAP, INNOVATION, ÖPPENHET

Cityhandel i topp

Lund har Sveriges tredje mest uppskattade centrumhandel visar en färsk undersökning gjord av branschtidningen Market.

 

Lund har en har otrolig potential, menar Handelsföreningens ordförande Mai von Gegerfelt, men hon tycker samtidigt att vi inte flaggar för det tillräckligt.

 

Cityhandeln i Lund, liksom i väldigt många andra städer, har ibland hamnat i skuggan av köpcentrum i utkanten av städerna, med tomma lokaler som följd. Så är det inte längre enligt Mai von Gegerfelt.

 

– Här finns nästan inga lediga lokaler, i alla fall inte för den som har specifika önskemål om storlek, säger hon till Sydsvenskan. Det är fler som vill in i staden än vad vi kan administrera. Jag tror att människors konsumtionsvanor har förändrats, det lokala har fått träda fram igen.

 

Och handlarna är förvisso engagerade. Kring Skomakargatan till exempel där det nu pågår ett samarbete för att göra gatan mer synlig genom bland annat förbättrade fasader och belysning.

 

Nu går också flera butiker samman i Lundcity för att skapa världens första city-e-handel. Kunder kan handla på tider som passar dem, från kontoret eller hemmet, och få leveranser inom några timmar.